

Χρύσανθος
Κομματάρχες ψάχνουν δημοσιογράφους
Σε… άγραν δημοσιογράφων και γενικά προσώπων αναγνωρίσιμων, κυρίως της τηλεόρασης, βγήκαν κάποιοι κομματάρχες. Στόχος η ένταξη των γνωστών προσώπων στα κομματικά ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές του 2026 και η προσέλκυση ψήφων.
Οι επαφές και οι προσεγγίσεις αφορούν, όπως πληροφορείται η στήλη, πρόσωπα από όλα σχεδόν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα. Και δεν περιορίζονται μόνο στους δημοσιογράφους αλλά και σε τηλεπαρουσιαστές και άλλα γνωστά άτομα του τηλεοπτικού χώρου.
Καθοριστική αναμένεται πως θα είναι για την τηλεθέαση στην Κύπρο η νέα άφιξη στις τηλεοπτικές οθόνες, του Big Brother το οποίο θα προβάλλεται από το SIGMA...
Σε ένα δε κανάλι φέρονται να έχουν δεχτεί προσέγγιση από τρία κόμματα πέραν των τεσσάρων στελεχών.
Άτομο από τη διεύθυνση του καναλιού αναφώνησε πως σε περίπτωση που αποδεχτούν τις προτάσεις για ένταξη στα ψηφοδέλτια το κανάλι θα… κλείσει.
Το «Όχι» της Καραντώνη
To όνομα της Άντρης Καραντώνη του ALPHA συζητήθηκε πολύ τις προηγούμενες ημέρες με φημολογία ότι το ΑΚΕΛ και ο Στέφανος Στεφάνου την ήθελαν πολύ για το ψηφοδέλτιο τους. Η ίδια ωστόσο φρόντισε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσει άπαντες πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την παραδοσιακή βραδιά για να ξημεροβραδιάζεται (λέμε τώρα) στη Βουλή.
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ή απόφαση από την πλευρά μου. Οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τις προτεραιότητες και τα σχέδιά μου αυτή τη στιγμή.
Παρακαλώ μην πιστεύετε ό,τι γράφεται – η παραπληροφόρηση οργιάζει. Να εμπιστεύεστε μόνο επίσημες πηγές και άμεσες δηλώσεις», έγραψε μεταξύ άλλων και έκλεισε το σχετικό κεφάλαιο και τη φημολογία.
Ο Συκοφάντης, οι δημοσιογράφοι και οι αντιδράσεις
Η κυκλοφορία του βιβλίου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη «Συκοφάντης» προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ μελών της δημοσιογραφικής οικογένειας. Οι αποκαλύψεις του Νίκου Αναστασιάδη για τα σημειώματα που του ετοίμαζε ο Μακάριος Δρουσιώτης στα οποία αναφέρονταν και ονομαστικά δημοσιογράφοι προκάλεσαν αντιδράσεις και συζητήσεις. Τόσο σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δε Μακάριος Δρουσιώτης μετά την κυκλοφορία του βιβλίου ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί σε δύο συναδέλφους του για όσα είχε αναφέρει στα εν λόγω σημειώματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Εκ των υστέρων αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος μου η αναφορά σε ονόματα στο συγκεκριμένο σημείωμα» αναφέρει μεταξύ άλλων και εξέφρασε δημόσια την απολογία του για την αναστάτωση που τους προκάλεσε.
Τι λέει η τηλεθέαση;
Με τον ALPHAνα παραμένει στην πρώτη θέση στην τηλεθέαση, το τηλεοπτικό τοπίο δεν έχει αλλάξει πολύ από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο όλα τα κανάλια διατηρούν σχετικά χαμηλό ποσοστό στη γενική τηλεθέαση που δεν ξεπερνά το «ψυχολογικό» 15%.
Ο Άγιος Παίσιος παρέμεινε η πρώτη εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης και την περασμένη εβδομάδα καταγράφοντας ένα σημαντικό 34,9%. Ο άλλος τηλεοπτικός «άγιος», ο Άγιος Έρωτας βρέθηκε στη δεύτερη και Τρίτη θέση με το ψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε να ήταν το 22,2%. Στην τέταρτη θέση σκαρφάλωσε το MasterChef που έστω και με καθυστέρηση εξαργυρώνει τη συμμετοχή των τριών Κυπρίων στο μαγειρικό τηλεπαιχνίδι. Έκπληξη αποτελεί και η πέμπτη θέση στην τηλεθέαση, το «Ταξίδι στην Κένυα» του ALPHA, ένα ντοκιμαντέρ με την Χριστιάνα Αριστοτέλους που προβλήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη.
Στην έκτη θέση, εκτάκτως, ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 με το υψηλό ποσοστό 18,8%. Στην 7η θέση η Παραδοσιακή Βραδιά του ALPHA η οποια γενικώς… σκίζει (κάποιοι στο ΡΙΚ τραβουν ακόμα τα μαλλιά τους) ενώ και στην 8η θέση κατέγραψε άλλη μια παρουσία το MasterChef. Στις θέσεις 9 και 10 βρέθηκε ο Τροχός της Τύχης του OMEGA.
Πρόκειται όντως για μια διαφορετική δεκάδα στο TOP 50 της Αγίας εβδομάδας από την οποία απουσίαζαν και τα σόου του Λούη και του Μιχάλη Σοφοκλέους.
Αναμένεται πως την εβδομάδα που διανύουμε τώρα οι τηλεοπτικές συνήθειες θα επιστρέψουν με ανοικτό το ενδεχόμενο το MasterChef να έχει στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη δεκάδα.
Περιμένοντας τον Big Brother
Καθοριστική αναμένεται πως θα είναι για την τηλεθέαση στην Κύπρο η νέα άφιξη στις τηλεοπτικές οθόνες, του Big Brother το οποίο θα προβάλλεται από το SIGMA. Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21:00. Για 80 ημέρες 16 συγκάτοικοι που θα διεκδικήσουν τα 100.000 ευρώ θα φιλοξενηθούν στο σπίτι στο οποίο 65 ρομποτικές κάμερες και 60 μικρόφωνα θα καταγραφούν… χίλια δυό.
Όσοι αρέσκονται στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος θα εισέρχονται στις ζωές των φιλοξενουμένων από την κλειδαρότρυπα βιώνοντας τις εντάσεις, τις αντιδράσεις και ίσως και τις ερωτικές περιπέτειες των πρωταγωνιστών. Το δε SIGMA που ύστερα από καιρό πολύ θα έχει κάτι… νέο να δείξει, αναμένει πως τα ποσοστά τηλεθέασης του που σήμερα βρίσκονται στα τάρταρα θα πάρουν την ανιούσα. Θα το πετύχει άραγε, έστω και με την φτήνια του Big Brother;
Τι έγραψαν τα κανάλια;
Η σειρά στην οποία βρέθηκαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια την εβδομάδα 14 έως 20 Απριλίου 2024, σύμφωνα με τις μετρήσεις Nielsen είναι:
TelREST: 39.4% (Σταθερά πρώτα είναι όλα τα άλλα που παρακολουθούν οι Κύπριοι εκτός από τα παραδοσιακά κανάλια)
ALPHA: 14.5%
ΑΝΤ1: 11.3%
OMEGA: 10.1%
ΡΙΚ1: 8.7%
SIGMA: 7%
Other CY: 5.1%
ΕΡΤ WORLD: 2.1%
ΡΙΚ2 : 1.8%